Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

STALNO SANJAM I TRAŽIM SVOG SINA! Bati se nije ispunila posljednja želja!

Zvijezde i tračevi

Izvor: Telegraf     23.05.2016 u 12:01 h 0

STALNO SANJAM I TRAŽIM SVOG SINA! Bati se nije ispunila posljednja želja!
FOTO: YouTube Screenshot

Svoj posljednji intervju Bata je dao za Novosti u oktobru 2015. godine, a povod je bila reportaža koju su Novosti tada objavile o Batinom sinu Miljku


Glumačka legenda Velimir Bata Živojinović preminuo je sinoć u 83. godini života. Iza njega su ostale brojne uloge, ali i intervjui po kojima ćemo ga pamtiti. 

Svoj posljednji intervju Bata je dao za Novosti u oktobru 2015. godine, a povod je bila reportaža koju su Novosti tada objavile o Batinom sinu Miljku, i razgovor koji je Miljko poslijedevet godina progona dao za jedan srpski medij. 

Iako je bio u invalidskim kolicima, Bata je novinarsku ekipu dočekao doteran i namirisan. Nije sumnjao u sebe, već u to da li će oni moći da podnesu tužnu ispovijest oca koji pet godina nije video svoje dijete. 

– Moj Miljko, moj sin, ja ga zovem: kućo moja, jedina, osuđen je bez suđenja. Osuđen da nema pravo da, sad, kada mi je najpotrebniji, bude tu, uz mene. Uz majku. Kakav je to sud, pitam vas… Eto, pitam vas, kad već od drugih odgovora nema – rekao je legendarni Valter, uz priznanje da ga stalno sanja. 

– Stalno ga sanjam. Noću pokušavam da ustanem. Tražim ga – priznaje Bata, dok se supruga Lula nadovezuje na njegove riječi, potvrđujući da je njegovo dozivanje sina često budi iz sna. 

Gorčinu prekidaju šale i smijeh, koji opet ne traju dugo, jer se u svojoj prvoj ispovijesti o sinovom progonstvu, a nažalost – poslednjoj za neke novine, po ko zna koji put vraća na razlog nepravde koja je pogodila njihovu porodicu. 

- Ima li ikoga da kaže, da objasni, šta smo mi, šta je naš sin tačno… a to tačno da kaže, toliko zgrešio, da svi, zajedno, ovoliko patimo. Da dijete svoje pet godina ne vidimo. Da mogu, ja bih uz njega bio. Ali, vezali me uz ova kolica, i bolest i starost- rekao je tada Bata. 

Razgovor je ometalo jedno pitanje koje je visilo u vazduhu, a nije naglas rečeno. Da li je iko ikada pokušao da reši agonije ove porodice.A Bata ga je osjetio, pa je odgovrio na njega: 

– Nikada nikog nisam molio. Na šta bi to ličilo, eto, vi mi odgovorite: na šta bih ja ličio sebi da nekom kažem “vratite mi sina, vratite ga, ja garantujem da nije kriv. Znam da nije”. 

Međutim, Valteru se nije ispunila posljednja želja, da zagrli još jednom svoga sina prije smrti…


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi