Cafe.ba
Za vaš uređaj je dostupna aplikacija
Instaliraj

''Dani maline'' 24. I 25. juna

Bosna i Hercegovina

Izvor: Cafe.ba / Srna     23.05.2016 u 11:25 h 0

''Dani maline'' 24. I 25. juna
FOTO: pixabay.com

- Deseti međunarodni sajam poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma "Dani maline" u Bratuncu biće održan 24. i 25. juna, potvrđeno je Srni u opštinskom Odjeljenju za privredu.


Pripreme su u toku i raspisan je javni poziv za prijavljivanje zainteresovanih firmi i drugih subjekata za učešće na Sajmu, čiji je organizator opština Bratunac. 

Opština Bratunac besplatno ustupa štandove izlagačima koji će oba sajamska dana biti prisutni, a jednodnevni učesnici treba da uplate 100 KM za korišćenje štanda i prateće opreme. 

Osim izlagačkog prostora, izlagačima će biti na raspolaganju amfiteatar za predstavljanje proizvoda, kao i prezentacije projekata i planova, sale za stručna predavanja i za promociju određenih vrsta proizvoda. 

Cilj organizovanja Sajma je promocija poljoprivredne proizvodnje, tehnoloških i naučnih dostignuća u toj oblasti, podsticaj ruralnog razvoja, te posebno unapređenje i dalji razvoj malinarstva, koje je glavna poljoprivredna djelatnost u bratunačkoj opštini i širi se i na područje ostalih lokalnih zajednica u srednjem Podrinju. 

U opštini Bratunac smatraju da je održavanje poljoprivrednog sajma "Dani maline" značajno doprinijelo razvoju malinarstva i osavremenjavanju poljoprivredne proizvodnje na ovom području. 

Ocijenjeno je da je to opredijelilo mnoge da se posvete ovoj djelatnosti i počnu se intenzivno baviti poljoprivredom koja im je postala osnovni izvor egzistencije, što je dovelo do zaustavljanja napuštanja sela i ostanka stanovništva na svojim imanjima. 

U okviru sajma organizovan je izbor najboljih uzgajivača maline u opštinama Bratunac, Srebrenica, Milići i Vlasenica. Nagrade za najbolje obezbijedila je međunarodna organizacija "Ker internešnel" koja od početka održavanja ove manifestacije, prije 11 godina, podržava njeno organizovanje. 

Za najuspješnije učesnike sajma u više kategorija obezbijeđene su nagrade. Očekuje se da će i ove godine biti nagrađeni najuspješniji mljekari, pčelari, te vlasnici najljepših balkona i dvorišta u bratunačkoj opštini. 

Za učesnike sajma biće priređeni i određeni kulturni i zabavni sadržaji. 


Pratite Cafe.ba putem aplikacija za Android i iPhone i društvenih mreža FacebookTwitter.

Komentari
Ostavite komentar
Svako širenje mržnje na portalima zakonski je kažnjivo.
Komentari koji sadrže vrijeđanje, psovke, i vulgarane riječi biće izbrisani.


× Početna Najnovije Najčitanije Vijesti Sport Magazin Nauka i tehnologija Zvijezde i tračevi Muzika Film i TV Auto moto Lifestyle Zabava Gradovi Tekstovi pjesama Oglasi