Foto: srpskainfo.com

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović pozvala je danas građane da se vakcinišu, ističući da je Vlada obezbijedila značajne količine vakcina.

Nemamo nikakav problem kad je u pitanju količina vakcina koja je na raspolaganju građanima u Srpskoj, zaista ih ima i građani mogu da biraju. Ovo je možda pravo vrijeme za vakcinaciju, kada su brojevi zaraženih na najnižem nivou u posljednjih godinu ili godinu i po dana – rekla je Cvijanovićeva novinarima u Mrkonjić Gradu.

Cvijanovićeva je istakla da je raduje što je Vlada upornim radom i činjenjem od početka krize sa kovidom 19 vodila računa o svemu vezanom za zdravstveni sektor.

– To je još značajnije ako znamo da se Vlada uporedo s tim uspješno nosila sa problemima kako sanirati privredu i spasiti radna mjesta, kako pomoći posladavcima, kako povećati plate, što se takođe uspjelo – naglasila je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, mnogi su kritikovali kako nema vakcina, a pri tom nisu željeli da vide kako u cijelom svijetu nije bilo vakcina i kako moćne države, članice Evropske unije, sa desetinama miliona stanovnika, takođe nisu imale vakcine na raspolaganju.

Cvijanovićeva je istakla da su, zahvaljujući podršci Vlade u snabdijevanju, odnosno u obezbeđivanju izvora snabdijevanja, vakcine nabavljene, te da sada ostaje samo odgovornost građana da iskoriste tu priliku.

– Sa premijerom i srpskim članom Predsjedništva BiH sam nedavno razgovarala o tome na koji način vakcinalne centre proširiti da bi bili dostupniji našim građanima i na tome se radi. Znam da postoji spremnost naših zdravstvenih radnika da daju svoj maksimum u ovom procesu – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je još jednom pozvala građane u Republici Srpskoj da se vakcinišu i time zaštite sebe, svoje porodice, ali i sve zdravstvene radnike. 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )