Foto: Arhiva

Pozivati Zapad na razboritost je beskorisno i nepotrebno, izjavio je zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev.


Zbog redukovanog broja objava na Facebook za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte besplatnu aplikaciju cafe.ba ! Klikom OVDJE !
 

On je naveo da ga treba prosto natjerati da moli za milost u ekonomskom okršaju i okončati taj okršaj njegovom potpunom kapitulacijom.

On je, komentarišući osmi paket sankcija koje je Evropska unija uvela Rusiji istakao da Zapad opet nije uspjeo da slomi rusku ekonomiju. Naglasio je da Rusija ima sve mogućnosti za dalji razvoj.

"Zapadne zemlje nikako da shvate da se ruska ekonomija adaptirala na sankcije i pokazuje održivost“, ocijenio je Medvedev.

Političar je uporedio sankcije EU sa krugovima pakla i napomenuo da neprijatelji Rusije mogu i dalje da nastave da bjesne jer krugova ima devet pa imaju još rezervi. S druge strane, prema njegovim riječima, Zapad je maničnim sankcijama postigao naglo uništavanje cijele arhitekture svjetske ekonomije, Evropi prijeti recesija, dok će Sjedinjene Američke Države proći manje bolno.
 
"Zapad namjerava da ide do kraja i da uvodi nove besmislena ograničenja, a posljedice neselektivnih sankcija pogodiće sve zemlje. Bez normalne međunarodne trgovine haos i siromaštvo osjetiće se u svim krajevima svijeta“, zaključio je on.
 
Ruski zvaničnik smatra i da granična cijena ruskog gasa još nije uvedena jer je Zapad očigledno shvatio da može zauvjek ostati bez gasa.
 
Na sajtu Evorpske unije objavljeno je da je EU usvojila osmi paket sankcija protiv Rusije, koji uključuje ekonomske mjere i personalna ograničenja protiv 30 fizičkih i 7 pravnih lica.
 
 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )