Foto: Pixabay

Kao i svake godine u junu, saznaćemo na kakvim softverskim novitetima je radio Apple, a možemo očekivati i novu verziju MacBooka Air laptopa.

Sljedeće nedjelje održaće se Apple konferencija WWDC 2022, na kojoj bi Tim Kuk i ekipa trebalo da predstave novitete na kojima su njihovih inženjeri radili tokom prethodnog perioda. Kako je konferencija fokusirana prvenstveno na softver i developere, ne bi trebalo očekivati previše hardvera.
 
Apple će hardver ostaviti za septembar i konferenciju na kojoj će predstaviti novu generaciju iPhonea i pametnog sata. Za konferenciju sljedeće nedjelje, prema aktuelnim glasinama, možemo očekivati samo novi MacBook Air, a iako smo ranije imali nagađanja o Appleovim naočarama za virtuelnu i proširenu stvarnost, izgleda da će se njihovo predstavljanje odložiti za drugi dio godine ili 2023.
 
Najzanimljivije novosti, dakle, možemo očekivati na polju softvera. Nova verzija operativnog sistema za iPhone donosi poboljšanja oko načina prikazivanja obavještenja, aplikacije za zdravlje i neke nove opcije u aplikaciji za poruke. Putem iMessages tako bi s iOS-om 16 mogle da se šalju i glasovne poruke, dok će se noviteti u aplikaciji za praćenje zdravlja korisnika odnositi i na iPhone i Apple Watch.
 
Sa sljedećom generacijom iPhonea Apple bi konačno trebalo da uvede podršku za always-on ekran, tako da će se obavještenja prikazivati na ekranu čak i kada se telefon ne koristi. Ta opcija već je dostupna na brojnim Android uređajima, a za iPhone Apple planira i posebne vidžete pa će korisnici moći da vide različite informacije i obavještenja na ekranu telefona bez potrebe za njegovom aktivacijom. Od ostalih noviteta koje Apple priprema potrebno je pomenuti i poboljšanja u operativnom sistemu za tablet koja idu u pravcu dodatnih opcija za multitasking.
 
Kada su u pitanju prethodne godine, softver koji je Apple predstavljao na WWDC konferencijama obično bi korisnicima postao dostupan u drugoj polovini septembra, pa isto možemo očekivati i za iOS 16 i ostale nove verzije softvera koje ćemo vidjeti sljedeće nedjelje, prenosi B92.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )