Foto: Telegram

Soledar će biti obnovljen po uzoru na Marijuopolje, naveo je vršilac dužnosti šefa Donjecke Narodne Republike


Vršilac dužnosti šefa Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin izjavio je da ruske oružane snage nastavljaju napredovanje u Ugledaru, gdje su se učvrstile u istočnom dijelu grada, kao i Artemovsku /Bahmut/, u kom se nastavljaju žestoke borbe.
 
"Prerano je govoriti o operativnom opkoljavanju Artemovska, tamo se nastavljaju prilično žestoke borbe. Pripadnici grupe 'Vagner' nastavljaju da djeluju danonoćno. Negdje se vode pozicione konfrontacije, ali u glavnim oblastima vidimo napredak. Naše jedinice nastavljaju napredovanje i u pravcu Ugledara", rekao je Pušilin za TV kanal "Rusija 24".
 
Kako je Pušilin naveo, ukrajinske trupe su ukopane u Ugledaru i još ne namjeravaju da se povuku.
 
"Neprijatelj još nije dobio naređenje da se povuče, odnosno, imao je vremena da se učvrsti, a s obzirom na veliki broj industrijskih objekata i visokih zgrada, pretpostavljamo da će pružiti otpor", rekao je Pušilin i dodao da ne postoje tačne prognoze o vremenu oslobađanja grada.
 
U Soledaru će biti izgrađene višespratnice

Kako je Pušilin naglasio, u gradu Soledaru biće izgrađene visoke zgrade, dok će biti nemoguće obnoviti privatne zgrade u gradu i okolini.
 
Prema njegovim riječima, obnova grada će se odvijati u skladu sa iskustvom iz Marijupolja.
 
"Planiramo da stavimo glavni akcenat na višespratnice u ovom naselju. Sa individualnom stambenom izgradnjom, naravno, pitanje je uvjek komplikovanije. A uzimajući u obzir razaranja koja vidite sada u Soledaru i okolini, čak ni restauracija nekog dijela nije moguća", naglasio je on. 
 
Presječen još jedan put snabdevanja Ukrajinaca

Oslobađanje sela Blagodatnoje , u Artemovskom okrugu DNR, značajno poboljšava položaj ruske vojske i omogućava presjecanje drugog puta snabdijevanja Oružanih snaga Ukrajine, izjavio je Pušilin.
 
"Sada nam je važno da presječemo put Časov Jar-Artemovsk. To je jedan od rijetkih preostalih puteva snabdijevanja neprijateljske grupacije. Ovdje vidimo i određene uspjehe u oslobađanju naselja Blagodatnoje, što nam omogućava značajno poboljšanje položaja i presjecanje jednog od puteva snabdijevanja u rejonu naselja Krasnaja Gora", dodao je.
 
Juče je šef grupe "Vagner" Jevgenij Prigožin rekao da su njegove jedinice preuzele kontrolu nad selom Blagodatnoje, koje se nalazi između Soledara i Artjomovska.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )