Foto: Telegram

Brojni izvori navode da su se ukrajinski vojnici povukli iz sela Arkhangelskoye, koje se nalazi u blizini Ocheretina, zbog čega je ruska vojska potpuno zauzela još jedno naselje.

Uprkos snimku objektivne kontrole objavljenom na nekim izvorima, na kojem se vidi kako artiljerija Oružanih snaga Rusije udara na pješadiju Oružanih snaga Ukrajine koja se povlači iz Arhangelska, ukrajinska strana tradicionalno odbija potvrditi gubitak ovog naselja .


Nakon što je ruska vojska zauzela naselje Ocheretino, koje se nalazi na jednoj od dominantnih visova sjeverno od Avdejevke, ukrajinske oružane snage, uprkos pokušajima protivnapada, nisu uspjele da stabilizuju liniju fronta i zaustave ili barem odlože brzo napredovanje Oružane snage Rusije u pravcu Krasnoarmejska (Pokrovsk), koji je jedan od najvećih gradova u zapadnom dijelu Donbasa.
 
Nakon Ocheretina, ruska vojska uspjela je napraviti proboj i otići dalje od linija utvrđenja koje su izgradile ukrajinske oružane snage nakon gubitka Avdijevke, te je prisilila ukrajinsku vojsku da pokušaju zadržati položaje bez značajnijih utvrđenja.
 
Istovremeno, ruske oružane snage nastavljaju da metodično napadaju neprijateljsku pozadinu i logistiku fronta, doprinoseći tako vjerovatnom formiranju „kotla“ velikih razmjera za ukrajinske oružane snage u zapadnom dijelu Donbasa




Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )