Foto: Blic.rs

Iznenadila sam vas, priznajte - rekla je Španovićeva novinarima odmah poslije drugog skoka.

Bila je nasmijana i sigurna u sebe. Za ovo se spremala proteklih pet godina i zna zbog čega i za šta je došla.

– U principu, prvi utisak mi je da sam na velikom takmičenju poslije dvije godine. Prevelika je bila pauza. Ostali smo dosljedni planu i radu i ovo samo potvrđuje da ću biti na dobrom nivou. I ovaj skok je bio sa velikom zadrškom jer sam napravila prestup u prvoj seriji. Samo sam želela da napravim taj skok preko 6.75 tako da nam samo sada ostaje da podignemo još dodatno raspoloženje i formu – rekla je Ivana

Uslovi u Tokiju joj odgovaraju.

– Meni je generalno super jer sam stigla kao i uvijek dva dana pred takmičenje kada smo odradili prve treninge. U principu meni odgovara samo da je toplo. Jeste prilično toplo danas bilo, ali sreća što smo u hladu i što ćemo biti u hladu i za finale. To je olakšavajuća okolnost. Još da dobijemo malo vjetar u leđa i to je to – dodala je Španovićeva.

Objasnila je i kako će se spremiti za finalni okršaj.

– Danas malo da odmorim, sutra da sve malo dotoniziramo i ostaje u utorak da isporučim ono što toliko dugo želim da se desi. Brišemo šta je danas bilo, fokus je na finalu. Oslanjam se na svoje iskustvo i na želju koju toliko dugo imam. Moj trener Goran Obradović da je mogao iz kreveta samo da me pusti da skačem to bi uradio, bukvalno mi ništa nije dao da radim za kvalifikacije. Čuvamo sve za finale. Generalno, kako je ispala zimska sezona, toliko je dobro počela ljetnja sezona i drago mi je što sam vezala tri bitna takmičenja. Falile su Amerikanke da bi bila potpuna konkurencija tu. Ja posle Stokholma sam otišla na pripreme, pa smo iz tog takmičarskog ritma samo doštelovali sve do perfekcije i to je to – rekla je Ivana za kraj.

 

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )