Foto: Ilustracija

Rusija bi željela da vidi ne samo tiho nezadovoljstvo građana Evropske unije zbog postupaka njihovih vlada, već i pozivanje na odgovornost „za očiglednu glupost“, izjavio je Dmitrij Medvedev, zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti RF.

On je na svom Telegram kanalu napisao da Moskva u odnosima sa Zapadom želi mirnu saradnju, trgovinu i „druge stvari koje su normalne za sve“.

„Ne zatvaramo se ni od koga, podržavamo sve zdrave prijedloge. Istina, željeli bismo da vidimo ne samo kako Evropljani iskazuju tiho nezadovoljstvo zbog postupaka njihovih Vlada, već i da kažu nešto konkretno. Na primjer, da ih pozovu na odgovornost, kažnjavajući ih za očiglednu glupost. Pogotovo, ukoliko su ‘cijena evropske demokratije’ hladni stanovi i prazne police u frižiderima, to je ‘demokratija’ za sumanute“, ocijenio je on.

Medvedev je podsjetio da su četiri vlade u Evropi u kratkom roku već podnijela ostavke i naglasio da to očigledno nije kraj.

On je takođe istakao da od tri četvrtine do 90 odsto građana Evropske unije ne žele da učestvuju u vojnim dejstvima na strani Kijeva. Političar je dodao i da više od polovine stanovnika EU, a u nekim zemljama i dve trećine, nije spremno da podrži antiruske sankcije.

Medvedev je zaključio da se vlade evropskih zemalja utrkuju ko će sa surovije govoriti o želji za prekidom odnosa sa Rusijom, ali obični građani nisu izgubili zdrav razum.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )