Vigemark o inicijativi SDA: Nisu potrebne nove tenzije

Šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Lars – Gunar Vigemark kazao je danas da nije njegovo da komentariše pojedinačne inicijative političara u BiH na pitanje za reakciju na najavu SDA da će pokrenuti pravnu proceduru preispitivanja imena Republike Srpske.On je naglasio važnost provođenja zbornih rezultata ocijenivši to najvažnijim, prenosi N1.

– Nije moje da komentarišem pojedinačne inicijative, ali bih se ponovo vratio na temu implementacije izbornih rezultata i u tom kontekstu se treba zapitati da li će ovakve inicijative ubrzati ili usporiti provednu izbornih rezultata. Neke dodatne tenzije u BiH su zadnja stvar koja nam je potrebna, posebno u ovom periodu nakon izbora. U ovom trenutku bilo bi najvažnije da se forkusiramo na provođenje izbornih rezultata – rekao je Vigemark.

Stranka demokratske akcije će, podsjećamo, putem svojih predstavnika u državnim institucijama, pokrenuti pravnu proceduru pred Ustavnim sudom Bosne i Hercegovine radi preispitivanja trenutnog imena Srpske.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram