VEĆ ŠEST NEDJELJA ZAREDOM Iz SZO tvrde da je smanjena smrtnost od korone za 20 odsto

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (SZO), globalna smrtnost od kovida-19 je u periodu od 15. do 21. februara smanjena za 20 odsto u odnosu na prethodni jednonedjeljni prosjek.

Tendencija pada smrtnosti traje već šest nedelja za redom, navodi se u redovnom nedeljenom izveštaju SZO, prenosi TAS S.

Pad učestalosti zaražavanja korona virusom naročito je primetan u zemljama sjeverne i južne Amerike (19 odsto), zapadnog Pacifika (9 odsto) i u Evropi (7 odsto), a pad smrtnosti registrovan je u Africi (20 odsto) i u jugoistočnoj Aziji (6 odsto).

U sjevernoj i južnoj Americi u poslednjih sedam dana registrovano je oko 1,06 miliona novozaraženih i više od 34 hiljade preminulih, a u Evropi više od 939 hiljada novih slučajeva zaražavanja korona virusom i preko 24 hiljade preminulih.

Broj novoinficiranih porastao je u poslednjih nedelju dana u SAD i iznosi više 480 hiljada, a na drugom mjestu je Brazil sa više od 316 hiljada novozaraženih.

U proteklih nedelju dana u Francuskoj je evidentirano oko 131 hiljada novih slučajeva, u Rusiji više od 92 hiljade, u Indiji preko 86 hiljada, a u Velikoj Britaniji više od 78 hiljada, Češkoj oko 65 hiljada i u Iranu oko 55 hiljada.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram