Connect with us

Politika

Vanredne pres-konferencije Ivanića, Izetbegovića, Crnadka

Published

on

N1

Nakon što je Međunarodni sud pravde u Haagu odbio zahtjev BiH za reviziju tužbe protiv Srbije, vanredne pres-konferencije sazvali su Bakir Izetbegović, Mladen Ivanić, Igor Crnadak…

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak održat će danas u Banjoj Luci vanrednu konferenciju za novinare. Obraćanje medijima najavljeno je u 16 sati u Ivanićevom kabinetu.

Sat kasnije, u zgradi Predsjeništva Bosne i Hercegovine vanrednu pres-konferenciju održat će član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Međunarodni sud pravde u Haagu odbio je zahtjev BiH za reviziju tužbe protiv Srbije.

“Sud je propisno razmotrio mišljenja članova Predsjedništva, koja su iznijeli u svojim pismima. Sud smatra da sadržaj ovih pisama pokazuje kako nikakvu odluku nisu donijela nadležna tijela, u ime Bosne i Hercegovine kao države, glede zahtjeva za reviziju Presude od 26. februara 2007. godine u slučaju primjene Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida (BiH vs. Srbija). Stoga, ne može se ništa poduzeti glede dokumenta pod nazivom „Aplikacija za reviziju Presude od 26. februara 2007. godine u slučaju primjene Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida (BiH vs. Srbija)”, potvrđeno je za N1.

Popularno