UTUČENI NOVAK PRIZNAO: Predosetio sam posle nekoliko gemova, sledeće dve nedelje su ključne!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković u osmini finala Ju Es opena predao je meč Stanu Vavrinki jer nije mogao da nastavi duel zbog povrede levog ramena

FOTO: USA Today

Đoković nije želeo mnogo da priča o povredi, ali je otkrio da je već na startu meča znao da neće dugo uzdržati na terenu.


- Već posle nekoliko gemova predosetio sam da ću možda morati da prekinem meč. Razmišljao sam to da uradim kada sam izgubio drugi set, pokušao sam još nekoliko gemova i nažalost sam na kraju ipak morao da predam - priznao je Novak posle poraza u osmini finala Ju Es opena.


Nole mesecima oseća bol u ramenu, a situacija se samo pogoršala.


- To je nešto što se, barem mi je tako preneseno, već mesecima vuče, samo se sada pogoršala situacija određenim pokretima, možda naglim pokretima koji su izazvali traumu u određenim delovima ramena. Usled svega toga se desilo svašta nešto unutra o čemu stvarno ne želim da pričam. Znam da ljudi žele da znaju, ali stvarno ne volim da pričam o povredama, pogotovo kada gubim jer onda to skreće pažnju sa protivnika i onoga što je on uradio – zasluženo je pobedio i to je to.


Sledi pauza do kraja meseca i rehabilitacija.


- Tokio je u planu, ali sledeće dve do dve i po nedelje su ključne, kako će se oporaviti rame. Nažalost sam dobio nedelju viška jer sam ovde ispao ranije, to će poslužiti za oporavak. Nadam se da će biti dovoljno vremena da se oporavim i da igram u Tokiju. Planiram u Srbiji da treniram i da se spremam za taj turnir. Preda mnom je proces evaluacije i odmora – nekoliko nedelja bez reketa sigurno, pa da vidimo kako će rame da reaguje, treba da se smiri ta upala. Sreća u nesreći je što nije dominantna ruka, već leva, pa će se možda ubrzati proces oporavka.


Na pitanje da li sada mogu da mu kažu hoće li dugoročno biti problema, Novak kaže:


- Iskreno se nadam da neće. Moraću opet da uradim magnetnu rezonancu i ultrazvuk kako bi medicinski tim što tačnije postavio dijagnozu na osnovu koje ću videti šta i kako u narednom periodu. Dugoročno, niko ne može da mi garantuje, nisu mogli 100 odsto da garantuju da se neće potpuno pogoršati i da bude gore, ali rekli su da su mali izgledi. Mada je u sportu sve moguće, napravio sam nekoliko oštrih i naglih pokreta koji su izazvali oštre bolove, što mi se nije svidelo. Verujem i nadam se da će sve biti u redu - poručio je prvi teniser sveta.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram