USKORO REVAKCINACIJA Višković: Danas stiže 20.000 vakcina, platili smo 800.000 doza

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da će danas oko 15.00 časova u Republiku Srpsku stići još 20.000 vakcina "sputnjik ve", a riječ je o vakcinama komponente dva, odnosno za revakcinaciju.

FOTO: Srpskainfo

Predsjednik Vlade danas će, zajedno sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Alenom Šeranićem, dočekati ovu isporuku vakcina.

On je podsjetio da je prošle sedmice u Srpsku stiglo 20.000 vakcina “sputnjik ve” prve komponente čime je započela vakcinacija zdravstvenih radnika i osoba iz prioritetnih grupa prema planu vakcinacije.

Višković je istakao da će u narednim danima u Republiku Srpsku prema planu isporuke biti isporučeno još 20.000 vakcina “sputnjik ve” prve komponenete što omogućava i stvara preduslove da se započne sa masovnijom vakcinacijom građana u Republici Srpskoj. O svim detaljima koji prate proces vakcinacije u Srpskoj građani i javnost imaće tačne i balgovremene informacije od nadležnih službi – dodao je premijer.

Vakcine “sputnjik ve” u Srpsku stižu sukcesivno, a Republika Srpska je dogovorila i platila 400.000 doza ove vakcine što omogućava vakcinaciju 200.000 osoba.

Premijer Srpske je pojasnio da je Republika Srpska, pored vakcine “sputnjik ve”, platila i 400.000 doza vakcina u okviru programa “Kovaks”, a u toku su pregovori sa kineskim partnerima za kinesku vakcinu “sinofarm”. To znači da Republika Srpska ima plaćenih 800.000 doza, odnosno vakcina za 400.000 osoba –  istakao je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

 

 

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram