Početna Zabava Umjetnik sjedio na jajima tri sedmice i izlegao piliće

Umjetnik sjedio na jajima tri sedmice i izlegao piliće

0
0

Iz deset kokošjih jaja koja je francuski umjetnik Abraham Poincheval, u sklopu jednog od svojih performansa, tri sedmice zagrijavao tjelesnom temperaturom zatvoren u staklenom terariju pariškog muzeja Palais de Tokyo, izlegli su se pilići.

Kad je krajem marta odlučio postati kokoš, umotati se u deku i “sjediti” na jajima, očekivao je da će se pilići izleći za 21 do 26 dana. Nije puno pogriješio u procjeni, jer je prvo pile ugledalo svjetlost dana u utorak, a ostalih devet u četvrtak, izvijestio je portparol pariškog muzeja, dodavši da je ‘pilad’ na putu prema obližnjoj farmi.

Poincheval je otprije poznat po neobičnim performansima, poput trodnevnog boravka u stijeni ili dvosedmičnog boravka u prepariranom medvjedu te plovidbi Rajnom u gigantskoj boci.

Naučnici su procijenili da Poinchevalov zadnji poduhvat neće uspjeti, odnosno da će završiti pogubno po embrije jer ljudi imaju nižu tjelesnu temperaturu od kokoši, ali on ih je u tome demantovao.

Četrdesetčetverogodišnji umjetnik je prije početka performansa “Jaje” objasnio da prizor muškarca koji sjedi na jajima “u prvi plan stavlja pitanje metamorfoze i spolova”, prenosi Hina.

(Nezavisne)

Komentar

Preporučujemo

Srpska prostitutka otkriva NAJPERVERZNIJE stvari koje je RADILA MUŠKARCIMA

Ovo su iskustva jedne seksualne radnice i najčudniji zahtevi sa kojima se suočila u dosada…