Connect with us

Bosna i Hercegovina

Ukupno zaduženje kod EIB iznosiće 207 miliona evra

Published

on

BANJALUKA – Pomoćnik ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Nataša Kostić izjavila je da će ukupno zaduženje kod Evropske investicione banke /EIB/ za izgradnju auto-puta Banjaluka-Doboj iznositi 207 miliona evra, a da je osnovni kredit 160 miliona evra.

“Na osnovni kredit od 160 miliona evra, večeras raspravljamo o dodatnom zaduženju od 47 miliona evra kredita kod EIB-a, što će iznositi 207 miliona evra”, navela je Kostićeva tokom rasprave u Narodnoj skupštini dajući u ime Vlade Srpske informaciju o cijeni izgradnje auto-puta na zahtjev poslanika PDP-a Branislava Borenovića.

Osim toga, kaže Kostićeva, osnovni kredit kod Evropske banke za obnovu i razvoj za izgradnju ovog auto-puta je 185 miliona evra, što sve ukupno iznosi 402 miliona evra.

Kostićeva je dodala da je Republika Srpska uložila vlastita sredstva u eksproprijaciju zemljišta, pripremu tehničke dokumentacije i pripremu građevinskih dozvola.

Poslanik Koalicije “Domovina” Admir Čavka rekao je da je ovaj prijedlog odluke trebalo da ide u redovnu, a ne u hitnu proceduru, te je istakao potrebu povezivanja BiH mrežom auto-puteva.

Popularno