UHAPŠEN RAZBOJNIK Prijeteći nožem opljačkao poštu, odjeću tokom bijega BACIO U KONTEJNER

Dežurna služba Policijske stanice Crkvice u Zenici jutros je obaviještena je da je ulici Ćire Truhelke, u poštanskoj jedinici Javnog preduzeća “BH Pošta”, nepoznati razbojnik, prijeteći nožem, ukrao određeni iznos novca.

FOTO: srpskainfo.com

Kako je utvrđeno, izvršilac se po izlasku iz prostorija pošte udaljio u nepoznatom pravcu. Na rasvjetljavanju razbojništva i otkrivanju izvršioca odmah su angažovane sve raspoložive policijske snage, a kao rezultat brze i koordinirane akcije policije u 11:15 sati, u ulici Margita, pripadnici Policijske stanice Crkvice su locirali i uhapsili muškarca inicijala O. J. (32) iz Zenice, zbog sumnje da je počinio razbojništvo, prenosi Klix.

Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja o kretanju osumnjičenog, te su u kontejneru za otpad, pronašli odjeću i obuću koju je odbacio prilikom bjekstva i koju je koristio prilikom pljačke.

Nakon hapšenja O. J. je zadržan u prostorijama Policijske uprave I u Zenici, gdje je saslušan. Prilikom pregleda, policijski službenici kod osumnjičenih su pronašli četiri sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na drogu. Materija je oduzeta i biće predmet potrebnih vještačenja.

Nakon poduzimanja svih potrebnih mjera i radnji, te prikupljenih dokaza i obavještenja, O. J. će biti predat Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na nadležnost zbog sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo i krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram