UEFA saopštila: Mhitarijan neće imati problema u Bakuu

Vezista Arsenala i reprezentativac Jermenije Henrik Mihtarijan moći će slobodno da otputuje u glavni grad Azerbejdžana Baku na finale Lige Evrope protiv Čelsija, saopšteno je iz UEFA.
Jermenija i Azerbejdžan imaju komplikovane političke odnose zbog oblasti Nagorno-Karabah, ratovali su od 1988. do 1994. godine, a u londonskom klubu su se plašili da bi njihov prvotimac mogao da ima probleme zbog toga.

Mhitarijan ranije nije dva puta išao na gostujuće utakmice protiv azerbejdžanskih klubova, a pojedini državljani Jermenije su imali problema u susjednoj zemlji.
“Standardna procedura je da pošaljemo pisma udruženjima, klubovima ili ambasadama kako bi igrači dobili vize i mogućnost da učestvuju u utakmicama pod pokroviteljstvom UEFA. Tražili smo uvjeravanja da Mhitarijan neće imati problema i dobili smo ih. Ovaj fudbaler neće imati komplikacija oko ulaska i boravka u Azerbejdžanu, a biće preduzete sve sigurnosne mjere”, saopšteno je iz pres službe UEFA.

Ovogodišnje finale Lige Evrope između Čelsija i Arsenala biće odigrano 29. maja (21 čas) na Olimpijskom stadionu u Bakuu.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram