UBIJAJU SE OD PARA!

Evo koliko zarade naši folkeri za dva sata pevanja u Hrvatskoj!

FOTO: Instagram

Naši pevači na tezgama u Hrvatskoj zarađuju za veče basnoslovne honorare! Pojedinim srpskim pop i folk zvezdama gazde klubova u Makarskoj za dva sata pevanja isplaćuju čak 12.000 evra


Najtraženiji Srbi ovog leta u "lijepoj njihovoj" su Jelena Karleuša, Aca Lukas i Željko Joksimović, a za njima slede i Mile Kitić, Aco Pejović, Dragana Mirković, Aleksandra Prijović i Saša Matić.


- Pevači dobijaju lepe honorare u Hrvatskoj, od pet, šest pa sve do 12.000 evra za veče. Obično pevaju dva bloka po sat vremena sa jednom dužom pauzom. Lukas i Karleuša u klubovima u Makarskoj uzimaju po 12.000, Dragana Mirković i Željko Joksimović po 10.000, Prijovićka 5.000 - priča za Informer poznati srpski estradni menadžer koji je želeo da ostane anoniman.


U poznatom klubu "Petar Pan" u Makarskoj ovog leta Srbi nastupaju bukvalno svakog vikenda, a naš sagovornik smatra da je to zato što Hrvati luduju za našom muzikom:


- Uglavnom Hrvati dolaze da slušaju naše folkere, a ima i dosta ljudi iz Austrije i Nemačke. Moram da napomenem i da su od ove godine dosta traženi i bosanski izvođači, pre svih Buba i Jala i Maja Berović.


I sami pevači kažu da vole da nastupaju u Hrvatskoj jer znaju da će tamo dobro napuniti džepove. Saša Matić priznaje da su mu tezge u Makarskoj posebno drage.


- Već 12 godina svakog leta pevam u Makarskoj. To mi je jedna od najboljih letnjih svirki. Imam mnogo prijatelja širom primorja, a posebno me raduje što su klubovi puni i uvek je dobra zabava - objašnjava Matić za naš list.


Sa njim je saglasna i Dragana Mirković, koja početkom avgusta ima zakazan nastup u jednom klubu na Hrvatskom primorju.


- Ja sam pre svih naših pevača počela da pevam u Hrvatskoj i meni su zaista otvorena vrata u svim zemljama bivše Jugoslavije. Svuda sam rado dočekana i uvek se lepo družim sa svojom publikom - rekla je pevačica.


 Pejović: Kome je do ratovanja, neka ratuje kod kuće


Pozitivno iskustvo sa hrvatskim klubovima ima i folker Aco Pejović.


- Godinama nastupam u Hrvatskoj, a tamo i letujem. Nikad probleme tamo nisam imao, a nema ni razloga za to. Taj kome je do sukoba i ratovanja, neka ratuje u svojoj kući. Ljubav sve pobeđuje - poručuje pevač.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram