U Srbiji se pojavile se lažne potvrde o izvršenoj vakcinaciji protiv korone

Zavod za javno zdravlje Šabac obavestio je i upozorio javnost da su se pojavile lažne potvrde o izvršenoj vakcinaciji protiv korona virusa.

FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

Građani treba da znaju da se poslije provere od strane carinskih službenika skeniranjem QR koda koji se nalazi na potvrdi o izvršenoj vakcinaciji, jasno uočava da je takva potvrda falsifikat – navode u svom obavještenju iz ove ustanove.

https://www.facebook.com/zjzsa/posts/300549274907555

Kako dodaju, građani koji budu posedovali lažnu potvrdu o izvršenoj vakcinaciji protiv kovida 19 snosiće krivičnu i svaku drugu odgovornost.

– Zavod za javno zdravlje Šabac poziva sve žitelje Mačvanskog okruga da se vakcinišu na vakcinalnim punktovima u njihovom lokalnim samoupravama, svim vrstama vakcina protiv Korona virusa koje je obezbjedila naša država, jer pored toga što će zaštititi svoje, zdravlje svojih bližnjih, kao i zdravlje zajednice, dobiće i jedinu pravno validnu potvrdu o izvršenoj vakcinaciji protiv kovid-19, koja će im omogućiti da putuju u inostranstvo bez dodatnih troškova. Čuvajte vaše zdravlje i novčanike – apeluju iz Zavoda.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram