Connect with us

Ostali sportovi

U Brčkom u subotu funale KUP-a BiH za odbojkašice

Published

on

Pres konferencija povodom održavanja 12. finalnog KUP-a Bosne u Hercegovine održana je danas u foajeu Doma kulture u Brčkom. Titulu pobjednika u ženskoj odbojci iz 2016. godine brani ŽOK „BIMAL-JEDINSTVO“ dok će OK „Mladost“ Brčko braniti osvojenu titulu u muškoj odbojci.

 

Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine i ŽOK „BIMAL-JEDINSTVO“ Brčko zajedno organizuju finale KUP-a BiH za odbojkašice koje će se održati u Brčkom, u subotu, 11. marta 2017. od 20 časova, dok je organizator takmičenja za odbojkaše OK „Mladost“. Finale za odbojkaše održaće se u nedjelju, 12. marta 2017. od 17 sati.

Na pres konferenciji medijima su se obratili ispred ŽOK-a „BIMAL-JEDINSTVO“ trener Smail Pezerović, član Upravnog odbora ŽOK-a „BIMAL-JEDNSTVO“ Nataša Pucar, kapitenka Sandra Mitrović i odbojkašica Dijana Vasić dok su ispred OK „Mladost“ konferenciji prisustvovali kapiten Saša Zimonjić i odbojkaš Žarko Kisić. Ispred OK „Jedinstvo“ medijima se obratio trener kluba Drago Teodorović.

Član Upravnog odbora ŽOK „BIMAL-JEDINSTVO“ i direktor korporativnih komunikacija BIMAL-a, kompanije koja je generalni sponzor kluba, istakla je značaj koji organizacija KUP-a Bosne i Hercegovine ima za Brčko, te zadovoljstvo što uz podršku kompanije BIMAL brčanske princeze bilježe vrhunske rezultate.

Polufinalne utakmice za žene održaće se u petak, 10. marta 2017. u sali gimnazije u Brčkom od 16:30 između OK „Sloboda“ Tuzla protiv „BL WOLLEY“ Banja Luka i od 19 sati između lokalnog kluba ŽOK „BIMAL-JEDINSTVO“ i OK „Kula-Gradačac“ iz Gradačca. Polufinalne utakmice za muškarce održaće se na istoj lokaciji u subotu, 11. marta 2017. od 14 sati kada će nastupiti OK „Domaljevac“ protiv OK „Modriča Optima“ dok će od 17 časova igrati brčanski klubovi OK „Mladost“ protiv OK „Jedinstvo“, saopćeno je iz Bimala.

Popularno