U BiH uspostavljena nova aplikacija za kovid 19

SARAJEVO- Interaktivni pregled broja lica zaraženih virusom korona, testiranih, oporavljenih i umrlih osoba, informacije o graničnim prelazima, uputstva za putovanja, donesene odluke na svim nivoima vlasti i aktuelnosti vezane za kovid 19 dostupni su na veb-stranici ''covid19.msb.gov.ba''.

"Veb-stranica je uspostavljena na bazi međusektorske saradnje tri ministarstva i predstavlja važan segment kako bi javnost bila pravovremeno informisana", saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.

Iz Ministarstva ističu da će veb-stranica biti svakodnevno ažurirana aktuelnostima.

U saopštenju se napominje da je pandemija kovid 19 suočila vlasti na svim nivoima u BiH sa jedinstvenim nizom izazova koji su ukazali na nedostatak multisektorskog pristupa pri upravljanju katastrofama.

"S ciljem prevazilaženja nedostataka, kroz saradnju Ministarstva bezbjednosti, Ministarstva civilnih poslova, Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara BiH i uz tehničku i finansijsku podršku Razvojnog programa UN uspostavljena je veb stranica koja pruža objedinjene informacije vezane za pandemiju", dodaje se u saopštenju.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram