TUŽILAŠTVO TRAŽI PRITVOR ZA SARAJKU Osumnjičena za prodaju droge, ali i da je TUKLA I NOŽEM SJEKLA dvojicu muškaraca

U Opštinskom sudu u Sarajevu održano je danas ročište na kojem je razmatran prijedlog Tužilaštva KS da se Arabeli Avdić (19), uhapšenoj u nastavku akcije "Lipa", odredi jednomjesečni pritvor zbog protivpravnog hapšenja, nanošenja lakših povreda i posjedovanja droge.

FOTO: ARABELA AVDIC/FACEBOOK

 

Tužilaštvo je tražilo da joj se odredi pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogla ponoviti krivično djelo.

Njen branilac, sarajevski advokat Omar Mehmedbašić usprotivio se prijedlogu za pritvor, naglašavajući da oštećeni nikada nisu ni prijavili Arabelu za događaj iz maja ove godine. Mehmedbašić je rekao da su istražioci naknadno došli do saznanja nakon što su u mobilnom telefonu dilera Mirze Džinde pronašli fotografije, na osnovu kojih su pokrenuli istragu i uhapsili Arabelu. 

Arabela je prekjuče uhapšena u naselju Buča Potok, gdje je inače nastanjena.

Dvojicu muškaraca D. K. i A. Lj. zlostavljala je u maju ove godine u stanu njenog prijatelja, poznatog sarajevskoj dilera Mirze Džinde (49) u Bosanskoj ulici na Alipašinom Polju.

Mirza Džindo je pozvao i angažovao A. Lj. i D. K. da mu okreče zidove ispred stana. Nakon što su počeli s molerskim radovima, Džindo i Arabela su ih pozvali u stan i zaključali vrata. Kako saznaje Avaz, Džindo ih je napao da su im ukrali drogu, te je D. K. optužio da je šmeker Tužilaštva.

Džindo je tukao A. Lj. po raznim dijelovima tijela, a Arabela se sumnjiči da je šakama i nogama tukla D. K. po glavi i tijelu. Nakon toga naredila je A. Lj. da donese kuhinjski nož kojim je htjela da D. K. nanese posjekotine, ali je nož bio tup. Zbog toga je sama otišla u kuhinju po drugi nož i sjekla D. K. po rukama. Mirza je u isto vrijeme bejzbol palicom tukao A. Lj. po glavi i tijelu.

Njihove žrtve u ovom slučaju će biti iskorištene kao svjedoci.

Iz FUP je saopšteno da su prilikom pretresa stana koji koristi osumnjičena Arabela Avdić na području sarajevske opštine Novi Grad pronađeni heroin, amfetamin i kanabis.

Mirza Džindo se nalazi u pritvoru, koji mu je određen nakon što su ga početkom jula pripadnici FUP u akciji “Lipa” uhapsili zajedno s migrantom H. H. iz Maroka. U Džindinom stanu na Alipašinom Polju pronađeni su heroin, spid i marihuana, a sumnjiči se da je drogu dilovao uglavnom stranim državljanima, odnosno migrantima. Marokanac je uhapšen zbog posjedovanja droge.

Arabela je u Tužilaštvu izjavila da je ona sada u dobrim odnosima sa dvojicom oštećenih.

 

 

 

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram