Tuča na meču Borac - Krila Sovjetov

Zbog tuče, odnosno naguravanja fudbalera Borca i Krila Sovjetov, pripremna utakmica dva kluba prekinuta je dva minuta prije kraja kod vođstva ruskog tima od 1:0.

FOTO: Printscreen Zoutube/nezavisne

Jedini strijelac na meču je Roman Ezov koji je poslije solo akcije u 57. minutu zatresao mrežu Bojana Pavlovića. Tokom cijelog meča bila je prisutna nervoza sa obje strane, stradala je i arkada Dejana Melega, a nekoliko puta su rivali ulazili u klinč i naguravanje, a sve je kulminiralo u završnici. U jednom trenutku došlo je do gužve pored aut linije, neposredno pored klupe Borca, pojedinci sa obje strane smirivali su strasti, ali je turski arbitar odlučio da prekine susret.

Borac je imao nekoliko dobrih pokušaja u prvom poluvremenu preko Stojana Vranješa i Elvisa Mehanovića, ali je oba puta golman ruskog drugoligaša dobro reagovao. Krila Sovjetov je oko gola imao terensku inicijativu i preko Ezova su Rusi uspjeli da krunišu svoj dobar momentum.

Borac pripreme u Antaliji završava sa četiri poraza i bez postignutog gola. Trener Marko Maksimović je dosta rotirao u ovim susretima, a ako je za utjehu, protiv Krila Sovjetov su konačno zaigrali Almedin Ziljkić, Dino Ćorić i Marko Jovanović. Banjalučani se prekosutra vraćaju kući.

"Od juče smo prvi put imali kompletnu ekipu. Igrali smo protiv dobrog tima, pobjeđivao je i jače klubove od nas u Antaliji. Neko će reći da u četiri utakmice nismo postigli gol, ali smo u svakoj imali priliku za to. Imali smo dobre segmente i vidjelo se šta hoćemo u drugom dijelu sezone. Igrali smo u najjačem sastavu izuzev Ziljkića i Dujakovića koji nisu počeli meč. Sve ovo mi uliva snagu, vjerujem u ono što radimo i neće me ništa pokolebati. Mogao sam neke stvari možda bolje da uradim na način da su se neki igrači više trošili, ali dao sam šansu svima. Ulazimo fizički u prvenstvo u dobrom stanju, imamo još dvije sedmice da u Banjaluci neke stvari dodatno poboljšamo", rekao je Maksimović.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram