Connect with us

Svijet

Trump ne odbacuje mogućnost vojne intervencije u Venecueli

Published

on

Bijela kuća objavila je da je odbijen zahtjev Madura da razgovara sa Trumpom uz obrazloženje da je prvo potrebno da se u Venecuelu “vrati demokratija“

Američki predsjednik Donald Trump izrazio je zabrinutost zbog sve veće humanitarne krize u Venecueli zbog čega ne isključuje mogućnost vojne intervencije kao odgovor, javlja Anadolu Agency (AA).

Trump je u petak uvečer za medije kazao da sve opcije ostaju na stolu kao odgovor na antidemokratske akcije u Venecueli, uključujući čak i vojnu intervenciju.

Venecuelanski ministar odbrane Vladimir Padrino Lopez nazvao je Trumpovu priču o vojnoj intervenciji činom “ludosti“ i “najvećeg ekstremizma“.

Trumpova administracija već je uvela sankcije protiv Nicolasa Madura, predsjednika Venecuele i brojnih drugih bivših i sadašnjih zvaničnika te južnoameričke države, nakon što je došlo do represije nad liderima opozicije.

Bijela kuća objavila je da je odbijen zahtjev Madura da razgovara sa Trumpom uz obrazloženje da je prvo potrebno da se u Venecuelu “vrati demokratija“.

Venecuela ima najveće rezerve nafte na svijetu i treći je najveći snabdjevač naftom Sjedinjenih Američkih Država.

Izvor: Anadolija

Popularno