“TO JE GLUPOST” Krešić demantovao da je učestvovao u navodnoj akciji obavještajca Hrvatske u naoružavanja selefija u BiH

Zamjenik ministra bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mijo Krešić izjavio je da su gluposti i nebuloze da je učestvovao u navodnoj akciji obavještajne službe iz Hratske o naoružavanju selefija u BiH.

– Riječ je o konstrukcijama kombinovanih paraobavještajnih sistema, ali bojim se da su u ovome institucionalno učestvovale neke službene agencije –  rekao je Krešić za današnji zagrebački “Večernji list”, izdanje za BiH.On očekuje da će sve to biti provjereno ističući da Zakon o zaštiti podataka BiH jasno definiše šta je predviđeno ako određene informacije izađu iz sistema.

– Dovođenje u bilo kakvu konstruisanu priču doživio sam kao direktan udar na svoj integritet i poziciju koju obavljam – rekao je Krešić.

Tužilaštvo BiH je u četvrtak, 14. marta, formiralo predmet kako bi hitno bile utvrđene sve okolnosti i navodi izneseni u medijima koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH, a u vezi sa tim narednog dana je u Tužilaštvu BiH saslušan i ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram