TEŠKE TJELESNE POVREDE Mladić i djevojka uhapšeni u Sarajevu zbog pokušaja ubistva maloljetne osobe

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo uhapsili su na području sarajevske opštine Stari Grad osobu čiji su inicijali D.B. (23), osumnjičenu za pokušaj ubistva maloljetnika, i djevojku čiji su inicijali Š.H. (23) zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo saučesništvo.

FOTO: srpskainfo.com

U saopštenju MUP Kantona Sarajevo precizira se da je juče Prva Policijska uprava obaviještena da je na Obali Kulina bana, u opštini Stari Grad, upotrebom oštrog predmeta povrijeđena jedna osoba.

Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici potvrdili su navode prijave, a izvršenim provjerama utvrđeno je da je povrijeđena maloljetno osoba rođena 2003. godine i nastanjeno u Sarajevu.

Povrijeđenom je ljekarsku pomoć ukazala ekipa kantonalnog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, a potom je prevezen u Univerzitetski klinički centar u Sarajevu, gdje su konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život.

Povrijeđeni maloljetnik je zadržan na liječenju na Klinici za torakalnu hirurgiju.

Policija je sinoć u 19.45 časova pronašla i uhapsila osobe čiji su inicijali D.B. i Š.H. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Uhapšeni su predati u prostorije MUP Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad ovim osobama.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram