Connect with us

Košarka

Teodosić: Teško je, sve vrijeme sam vjerovao da ću moći

Published

on

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić izjavio je da mu je bilo izuzetno teško da “presječe” i poslije mnogo ljeta u nacionalnom dresu donese odluku da ne igra na Evropskom prvenstvu.

“Nakon konsultacija sa doktorom i selektorom shvatio sam da neću moći da pomognem drugovima, iako je moja želja, kao i uvijek, velika. Povreda lista je ipak komplikovanija nego što sam mislio”, rekao je Teodosić.

On je istakao da je sve vrijeme vjerovao da će moći, uprkos tome što su prognoze ljekara bile drugačije.

“Moram da kažem da je fizioterapeut iz Klipersa došao isključivo i samo da bi mi pomogao da se oporavim što prije i da zaigram na Evropskom. Nažalost, i on je nakon snimaka i pregleda, kao i doktor, shvatio da neću moći i da će oporavak trajati duže od mojih očekivanja”.

Teodosić ističe da je u ovom trenutku najvažnije da svi zajedno damo podršku momcima koji putuju u Istanbul i da se u javnosti priča i piše samo o njima, a ne o nama koji smo povrijeđeni.

“Atmosfera je sjajna, kvalitet je uvijek tu i nema razloga da im ne damo podršku, koju će oni sigurno opravdati”, poručio je Teodosić.

Evropsko prvenstvo održaće se od 31. avgusta do 17. septembra u Finskoj, Turskoj, Izraelu i Rumuniji.

Srbija će igrati u Grupi D u Istanbulu sa selekcijama Turske, Velike Britanije, Rusije, Belgije i Letonije, prenosi Tanjug.

(Vijesti.ba)

Popularno