TENZIJE NA PRES KONFERENCIJI Federer isprovociran ODBIO da stane na Đokovićevu stranu, pa ušao u medijski klinč

Kao što smo već navikli u posljednjih godinu i po dana sa početkom nekog grend slem turnira kreće i pitanje o politici. Rodžer Federer je još jednom “odjavio” srpskog igrača Novaka Đokovića.

FOTO: tenis.com

Vijeće ATP je potpuno promjenjeno od kada je zapošljen Veler Evans kao čovjek koji je predstavljao američke tenisere na sastanku koji je prošlog petka trajao sedam sati. Nakon toga su u nedjelju veće napustili Džejmi Marej, Robin Hase, Sergej Stakhovski i trener Dani Valverdu.


Zbog svega toga se na udaru našao Đoković, koji predsedava ovim tijelom. Federer, pa da li je moglo da prođe bez njegove kritike.


– Da, imali su sastanak koji je baš potrajao. Ne znam o čemu su govorili tokom tih sedam sati. Nisam razgovarao sa Novakom od tada još uvijek, pa… Ne znam šta da vam kažem – započeo je Federer.


– Iskreno, nisam raspoložen da pričam o politici. U toku je drugi dan Vimbldona i to je posljednje pitanje koje ste danas postavili o politici – prilično drsko je odgovorio novinarima.


Smatra da nemaju svi teniseri isti tretman od strane medija.


– Drugi teniseri vole da govore o forhendima i bekhendima. Ali ja poštujem svoja pitanja. Nema problema – pokušao je da spusti loptu.


Robin Has je razmišljao u jednom momentu da se povuče sa terena, a Švajcarac je sa njim razgovarao i odgovorio ga od te ideje.


– Pa, znam da je razmišljao da se isključi iz tura i tokom Indijan Velsa. Motivisao sam ga da ostane, da nastavi da radi, osjećam da može da donese neku vrijednost jer mislim da je to već učinio. Kao i još neki teniseri. Nije to bilo nimalo iznenađujuće, pogotovo ako stvarno osjećate da imate neki uticaj na njihove odluke. To sigurno nije dobra situacija. Mislim takođe da situacija na turu nije loša. Imamo rekordne brojke kada je u pitanju novčana nagrada sa tunrira, broj gledalaca. Stvari se dobro razvijaju. Čini se samo da je politička strana nešto sa čim se borimo, barem dok ne smislimo neko rješenje – iskren je Federer.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram