“Temelj demokratskih društava” Tegeltija uputio čestitke povodom Dana slobode medija

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija čestitao je 3. maj - Svjetski dan slobode medija, uz poruku da je sloboda medija temelj demokratskih društava, koja mogu da napreduju samo ako građani imaju pristup pouzdanim informacijama.

FOTO: Srpskainfo

Tegeltija je čestitku uputio novinarima, redakcijama, uredništvima i udruženjima novinara u BiH, kao i drugim zaposlenim u sredstvima javnog informisanja.

Navodeći da je važnost prenošenja tačnih, blagovremenih i provjerenih informacija došla u punom kapacitetu do izražaja u jeku pandemije virusa korona, Tegeltija je zahvalio svim medijskim radnicima koji odgovorno i predano rade svoj posao u ovom teškom periodu pandemije, te izrazio punu podršku slobodi medija u skladu sa profesionalnim standardima novinarstva.

– Još jednom želim da vam čestitam Svjetski dan slobode medija i poželim bolji materijalni, profesionalni i ukupni društveni položaj i dobro zdravlje – navodi se u čestitki predsjedavajućeg Savjeta ministara upućenoj u njegovo i ime Savjeta ministara urednicima, novinarima, kamermanima, fotografima i ostalim zaposlenima u medijskim kućama u BiH. 

 

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram