“TATA, NEDOSTAJEŠ” Prošlo je mjesec dana od tragične smrti Šabana Šaulića i Mirsada Kerića, a ova poruka slama srce

Legenda narodne muzike Šaban Šaulić prije tačno mjesec dana tragično je izgubio život u saobraćajki u Njemačkoj, a od povreda zadobijenih u nesreći život je izgubio i muzičar Mirsad Kerić koji je godinama bio Šabanov saradnik i prijatelj.

Šaban Šaulić poginuo je 17. februara u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u gradu Bilefeld u Njemačkoj, dok se vraćao sa nastupa koji je prethodne večeri održao u ovom gradu. Pjevač je sahranjen 22. februara u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a ispraćaju Šabana Šaulića prisustvovao je veliki broj članova porodice, kolega i prijatelja, ali i građana i poštovalaca lika i djela čuvenog pjevača.

Od povreda koje je zadobio u nesreći preminuo je i muzičar Mirsad Kerić, koji je tog kobnog jutra bio za volanom automobila, a njegov sin Denis na današnji dan ocu je posvetio emotivne riječi.

– Tata danas je mjesec dana prošlo otkad te nema… Nedostaješ… Ali zauvijek ćeš ostati u našem srcu. Najbolji otac i prijatelj na svijetu – napisao je Mirsadov sin Denis, piše Blic.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram