Svaki od horoskopskih znakova ima nešto što ga KOČI DA KRENE DALJE

Na kojem god dijelu životnog puta bili, svako je barem jednom zastao u procesu i ostao u mjestu, ne znajući zbog čega ne može da se pomjeri dalje. U tome, prema astrolozima, ulogu može da igra i horoskopski znak, a u svakome od njih postoji jedna je karakteristika koja ponekad dovodi do spomenute situacije.
OVAN: Odustaje od stvari kada počne da gubi interes

Ovnovi su puni uzbuđenja i energije i to ih može nagnati da se potpuno prepuste nekoj određenoj stvari, cilju ili odnosu. Ipak, čim izgube interes za to, postaje im dosadno i počinju da se povlače zbog čega često ostaju da tapkaju u mjestu.

BIK: Boji se da napusti zonu komfora

Bikovi uglavnom uvijek znaju šta žele, ali kada je potrebno tu želju ili cilj da ostvare putem na koji nisu navikli, gube kompas i prestaju da idu za svojim željama. To je najčešće jedan od razloga zbog kojih zaglave na mjestu, umjesto da ponekad malo rizikuju kako bi stigli dalje.

BLIZANCI: Imaju problem sa donošenjem odluka

Blizanci su po prirodi vrlo otvoreni za nova učenja, zanima ih mnogo različitih stvari i rado će se okušati na različitim područjima kroz život, ali problem nastaje kada trebaju da se odluče za ono što im je glavno i najvažnije. Tada često prestanu da rade sve što su dosada radili i posvete se nečem potpuno novom dok sve prethodno samo ostaje da stagnita i na mjestu gdje je stalo.

RAK: Ima neprestanu želju da bira sigurnost radije nego ono što stvarno želi

Rakovi, kao i svi drugi znakovi, sebi žele najbolje, ali ta njihova želja ponekad ode u pogrešnom smjeru jer će radije ići za onim u čemu su sigurni i mirni, nego raditi na tome da ostvare život kakav stvarno žele. Stoga ih je strah od nepoznatog i povređenosti najčešće zaustavi na putu i zadrži ih na jednom mjestu dok ne puknu i krenu ispočetka

LAV: Previše se opterećuje onime šta drugi misle o njima

Lavovi su dominantni, odvažni i hrabri karakteri, ali njihov put do ostvarenja ciljeva najčešće potkopa to što previše brinu o tome šta će drugi misliti o njima zbog načina na koji ostvaruju svoje želje. Zbog toga se njihova hrabrost katkad pretvori u nesigurnost pa na svom putu zapnu i stagniraju dok ne pronađu novi kanal kroz koji će projektovati svoje ciljeve i njihova ostvarenja

DJEVICA: Previše preispituje

Djevice uvijek žele dobro za sebe i druge podjednako, zbog čega ponekad previše preispituju svoje postupke i ciljeve i tako ostanu da staju na mjestu i vrteći se u krug oko želje koju nikako ne mogu da ostvare do kraja. Krivac je mali glasić iznutra koji ih često izaziva da pretjerano razmišljaju o svemu šta rade i kako se to odražava na stvari i ljude oko njih pa ponekad nesvjesno i nenamjerno sami pokvare sve što su stvorili zbog čega se nađu pred zidom.
VAGA: Potreba za skladom prevazilazi sve ostalo

Vage toliko teže pronalasku sklada među svim životnim aspektima da ih ta ideja i težnja odvraćaju od stvari koje zapravo trebaju da rade kako bi to postigli. Tada stagniraju sa svim i bore se sa vjetrenjačama nastojeći da izbjegnu haos, ne uviđajući da ga tako samo još više stvaraju.

ŠKORPION: Uvijek lovi ono što ne može da ima

Škorpioni su često harizmatici u čijim bi cipelama mnogi voljeli da hodaju, ali oni toga nisu svjesni nego se uporno trude da dokažu sebi i drugima tako da pokušavaju da dobiju stvari koje ne mogu da imaju, umjesto da se posvete onome u čemu su izvrsni i napreduju na tom području. Tada im misli zaokupira preopterećivanje željom i nemoći pa dožive slom i ostanu da stoje u mjestu.

STRIJELAC: Ne zna da se uozbilji kada za to dođe vrijeme

Optimistični, bezbrižni i uvijek zabavni Strijelci ponekada malo znaju i da pretjeraju sa takvim ponašanjem pa kada dođe vrijeme za ozbiljne stvari, ne mogu da se smire i uozbilje, zbog čega upadaju u probleme. Kako se loše nose s negativnim emocijama i ne uviđaju u čemu je problem, sve što rade počinje da stagnira.

JARAC: Stavlja previše pritiska sam na sebe kako bi uspio

Jarci su izrazito sposobni i preduzimljivi, ali ponekad toliko jako da sami sebi stavljaju prevelik teret na leđa i pritiskaju se toliko da im je jednostavno potrebna pauza i odmor od svega. Ipak, kako su borbeni znakovi koji žele da budu uspješni u onome šta rade, teško ih je zaustaviti pa ih umor ponekad natjera na to.

VODOLIJA: Nedosljedan je u svojim obećanjima

Vodolije su ambiciozne i kreativne, a njihovim umom neprestano dominiraju nove ideje i planovi koje žele da ostvare. Kako vole da rade sa ljudima, često sebi i drugima daju obećanja u tolikoj mjeri da se zatrpaju obećanjima da ih više ne mogu ispuniti, zbog čega se povlače i ostaju na mjestu.

RIBE: Insistiraju na emocionalnoj distanci

Ribe su najempatičniji horoskopski znak, a upravo ta sposobnost razumijevanja i emocionalna inteligencija znaju da im budu prevelik zalogaj kada je red na ostvarivanje ličnih ciljeva zbog čega se naglo emocionalno distanciraju i tu više nisu svoji. Tada se pogube i stagniraju sve na čemu su radili kako bi se ponovno sabrali i krenuli dalje.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram