Sud donio odluku: Velji Nevolji i njegovoj ekipi još tri mjeseca zatvora

Apelacioni sud u Beogradu produžio je danas za još tri mjeseca pritvor Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću i ostalim pripadnicima njihove organizovane kriminalne grupe, koji se terete za najteža krivična djela.

FOTO: srpskainfo.com

Pritvor je Belivuku i ostalima danas produžen zbog svih zakonskih razloga opasnosti od bekstva, opasnosti da će sakriti ili uništiti dokaze, da ne bi ponove krivična djela u kratkom roku, kao i zbog uznemirenja javnosti, portparolka suda Mirjana Piljić.

Prema ovoj odluci suda pritvor može da im traje do 2. avgusta, dodala je Piljić.

Ova grupa uhapšena je 4. februara. Belivuk i Miljković su pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih djela, skrivajući se iza Parizanove navijačke grupe “Principi”, pišu Novosti.

Pored njih, tada je uhapšeno još 20-ak pripadnika grupe, a tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv 22 osobe.

Nedjelju dana kasnije uhapšen je i A.Š. kod kojeg je pronađen snajper, a povezuje se sa ovom grupom. I njemu je određen pritvor jer se tereti za udruživanje radi vršenja krivicnih djela i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Naredbom o sprovođenju istrage svi iz Belivukove grupe terete se za zločinačko udruživanje i trgovinu narkoticima, nekoliko njih i za oružje, a Belivuk, Miljković i još sedmorica okrivljenih i za tri teška ubistva.

Prošlog vikenda U skrivenoj prostoriji objekta u Ritopeku koji je, kako se sumnja, koristila ova kriminalna grupa pronađena je mašina za mlevenje mesa koja je razmontirana i poslata na vještačenje.

Pored Belivuka i Miljkovića pod istragom su i Miloš Budimir (36), Marko Budimir (32) i Vladimir Grek (36), Milovan Tadić (33), Filip Ivanovski (29), Srđan Lalić (35), Boris Karapandžić (33), Nemanja Đurić (35), Vlado Draganić (46), Aleksandar Vučeljić (39), Dejan Tešić (38), Nikola Stefanović (33), Nemanja Lakicević (41), Nikola Spasojević (29), Željko Kodžić (41), Nebojša Janković (50), Vlado Georgijev (38), Slađana Sekulić (39) i Vuk Vučinić (29) i Marko Andrić.


Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram