Početna Vijesti Steve Jobs svojoj djeci nikada nije dao da koriste iPad

Steve Jobs svojoj djeci nikada nije dao da koriste iPad

0
0

Prijed sedam godina osnivač Applea Steve Jobs stajao je na pozornici priredbe koju je organizovala njegova kompanija i predstavljao dotad neviđenu napravu, iPad.
Opisao ga je kao nevjerovatan uređaj koji će poslužiti kao alat za edukaciju, omogućiti ljudima da surfaju internetom, gledaju videa i komuniciraju s drugim ljudima. Ukratko, iPad je predstavio kao najbolji uređaj do tada.

– Ono što ovaj uređaj čini je izvanredno. To je najbolje iskustvo korištenja interneta koje ste ikad imali. Fenomenalno je vidjeti cijelu web-stranicu na ekranu osjetljivom na dodir. Puno bolje od laptopa. Puno bolje od pametnog mobitela – rekao je.

Dvije godine kasnije novinari su ga pitali: “Vaša djeca zacijelo jako vole iPad?”, a njegov odgovor bio je potpuno neočekivan.

– Zapravo, u našoj kući djeci ne dopuštamo da koriste iPad. Mislimo da je za njih preopasan – rekao je tada.

Razlog zbog kojeg su on i supruga donijeli tu odluku bilo je to što su shvatili koliku ovisnost iPad može stvoriti, posebno jer, doslovno, briše potrebu da se izađe iz kuće i razgovara s ljudima, piše Tech Insider.

Čak i ako izađete s iPadom van, velika je mogućnost da će vas “vući” te da nećete odoljeti da ne zavirite na internet nakratko. Britansko-američki novinar Nick Bilton tvrdio je i da je Jobs svojoj djeci ograničavao upotrebu interneta, a vrijeme su provodili u druženju i učenju.

Komentar

Preporučujemo

Ako skidate titlove za filmove sa interneta, morate odmah ovo uraditi da vas ne bi hakovali

Check Point ističe da je ovaj propust ugrozio možda i najveći broj korisnika do sada i da …