Connect with us

Bosna i Hercegovina

Stevandić: Potrebna odlučnija borba protiv narkomanije

Published

on

BANJALUKA – Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić ocijenio je da je narkomanija bezbjednosni, zdravstveni i socijalni problem društva i poručio da se sve institucije moraju odlučnije boriti protiv nje.

Stevandić je na konferenciji za novinare u Banjaluci, na kojoj je najavljena akcija Ujedinjene Srpske posvećena borbi protiv narkomanije i podijeljen promotivni materijal, rekao da će ona biti realizovana u 40 lokalnih zajednica Srpske i pozvao građane da se uključe.

“Narkomanija je veliki problem, ona uzrokuje bezbjednosne probleme, tuče, povećanje sudskih i zdravstvenih troškova i rastura porodice”, dodao je Stevandić.

Generalni sekretar Ujedinjene Srpske Neven Stanić ocijenio je da narkomanija u Banjaluci uzima maha što je dovelo do nepovoljne bezbjednosne situacije u ovom gradu, te poručio da nešto hitno treba po tom pitanju preduzeti.

“Narkomanija predstavlja opasnost za naše društvo, jer umjesto da nam se omladima usmjerava ka sportu, obrazovnim, stručnim, naučnim vrijednostima, ona se usmjerava ka porocima, kriminalu i otuđenosti”, dodao je Stanić.

Prema njegovim riječima, ova stranka će danas početi akciju podjele promotivnog materijala koje se odnosi na borbu protiv narkomanije, čime žele da pozovu građane i institucije da se odlučno uključe u ovu akciju.

Izvor:Nezavisne

Advertisement
Advertisement

Popularno