Stefanović: Nadam se da nikome neće pasti na pamet da primjeni silu na sjeveru Kosmeta

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović ocijenio je danas da bi SAD trebalo da izvrše dodatni pritisak na Prištinu kako bi ukinula takse na srpsku robu i time omogućila nastavak dijaloga s Beogradom.

Stefanović je, poslije prikaza opreme i vozila koje je američka Vlada donirala MUP-u i Upravi carina Srbije, pozdravio to što su SAD kao i EU ranije tražile od Prištine da ukine takse na robu iz centralne Srbije i BiH.

On je rekao da ne želi da polemiše sa ambasadorom SAD u Srbiji Kajlom Skotom koji je prethodno rekao da SAD i EU ohrabruju obje strane da sjednu za pregovarači sto i normalizuju dijalog, kao i da nije dobro da obje strane međusobno okrivljuju jedna drugu.Ministar unutrašnjih poslova Srbije je napomenuo i da je situacija jako složena i da iz Prištine ne postoji želja za bilo kakvim dijalogom s Beogradom.

Stefanović je ocijenio i da to pokazuje niz postupaka prištinski vlasti, od uvođenja taksi na srpsku robu, hapšenje šefa Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici, smjenjivanja legitimnih predstavnika Srba iz vlade u Prištini, pa do upada specijalnih jedinica na sjever Kosmeta.

On smatra i da takvo ponašanje prištinskih vlasti neće donijeti ništa dobro ni Srbima, a ni Albancima u pokrajini, kao i da neće omogući otvaranje fabrika, a ni rast životnog standarda i bolji život.

– Nadam se da nikome neće pasti na pamet da primjeni silu na sjeveru Kosmeta – rekao je Stefanović, naglasivši da niko nema pravo da prijeti i protjeruje Srbe sa tog prostora.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram