Connect with us

Nauka i tehnologija

ŠTA TO RADE? Fejs testira OZBILJNU PROMENU! Mnogima se neće dopasti (FOTO)

Published

on

Da li je ovo moguće?

Fejsbuk testira novinu koja bi mogla još dodatno da integriše njegovu kolekciju društvenih platformi. Tako bi društvene mreže u Fejsbukovom vlasništvu, poput Instagrama i Mesindžera, objavljivale svoje notifikacije u primarnoj Fejsbukovoj aplikaciji, piše Mirror.

 

Ovo je prva primetila analitičarka društvenih medija Meri Smit, koja je objavila “skrinšot” na svojoj Fejsbuk stranici. Na slici, ikona Mesindžera koja se normalno pojavljuje u gornjem desnom uglu ekrana zamenjena je slikom profila i brojem nepregledanih poruka. Klik na to izvlači “ladicu” iz donjeg dela ekrana, na kojoj će biti broj obaveštenja za svaki račun društvenih medija u posebnom crvenom kružiću. Takođe, tu je i kružić koji predstavlja njen profil na Instagramu, koji u ovoj varinanti takođe može da se prati i ako je korisnik ulogovan samo na Fejsbuk.

Fejsbuk

No, po svemu sudeći, u ovaj test nije uključena još jedna aplikacija u Fejsbukovom vlasništvu – Vocap (WhatsApp).

“Sprovodimo jako mali test kako bismo ljudima olakšali spajanje sa drugim ljudima i stvarima do kojih im je stalo”, izjavili su predstavnici Fejsbuka za medije. “Istražujemo kako bismo mogli da pomognemo ljudima da se lakše prebacuju između svojih Fejsbuk, Instagram i Mesindžer profila.”

Dislajk na monitoru

Foto: Profimedia

Ova nova opcija bi stvarno mogla da pomogne Fejsbukovim korisnicima da klikaj unutar istog ekosistema aplikacija, bez rizika da će ih omesti neke druge aplikacije.

No isto je tako verovatno da će ovakva promena iritirati pojedine korisnike, koji preferiraju da im profili različitih društvenih mreža budu odvojeni. Takođe, neke korisnike brine da će ovako profil biti prenatrpan i dosadan zbog većeg broja notifikacija. Doduše, ova mogućnost se tek testira, pa je lako moguće da se nikada ni ne pojavi.

Popularno