“SREĆAN SAM ZBOG OVE ULOGE” Bred Pit u novom naučno-fantastičnom filmu (VIDEO)

Od reditelja i scenariste Džejmsa Greja (“Izgubljeni grad Z”) stiže nam naučna fantastika “Ad Astra”, sa holivudskom zvijezdom Bredom Pitom u glavnoj ulozi.

FOTO: wikipedia

Inspirisan romanom Džozefa Konrada “Srce tame”, reditelj se okreće kosmosu, kao prostoru za koji kaže da je veoma neprijateljski raspoložen prema nama.


Priča prati astronauta Roja Mekbrajda (Bred Pit) koji putuje do same ivice Solarnog sistema u potrazi za svojim ocem (Tomi Li Džouns) koji je nestao, kako bi otkrio misteriju koja preti da ugrozi opstanak naše planete. Tokom putovanja Roj otkriva tajnu koja dovodi u pitanje prirodu ljudskog postojanja, kao i naše mjesto u kosmosu.


Poslije više od dvije decenije i uloge u filmu “Dvanaest majmuna”, koja mu je donijela i prvu nominaciju za nagradu Oskar, Bred Pit se ponovo vraća naučnofantastičnom žanru.


O saradnji sa popularnim glumcem Holivuda reditelj Džejms Grej kaže:


– Bio sam veoma srećan što radimo zajedno zato što Bred i ja imamo veoma slično kreativno razmišljanje. Sumnjam da bih ušao u ovaj projekat da nije tako. Dao mi je podršku, a ja sam imao slobodu i vrijeme da se fokusiram da sve ide u pravom smijeru. Bred je glavni razlog za to.


Film je naslovljen prema latinskom izrazu Ad Astra koji u prevodu znači “Do zvijezda”.


Osim istaknutih glumaca, u ostalim ulogama našli su se: Liv Tajler, Donald Saderland, Rut Nega i drugi.


Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram