Početna Vijesti Regija Srbi nikada neće dopustiti formiranje vojske na KiM

Srbi nikada neće dopustiti formiranje vojske na KiM

1
0
Predsjednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da vojska na Kosovu i Metohiji, čak i po zakonima Prištine, može biti formirana samo uz saglasnost svih zajednica na KiM, a to Srbi neće nikada dopustiti.

Vulin kaže da Srbi to nikada neće dopustiti, kao što ni Srbija neće moći samo da posmatra kako na njenoj teritoriji bez podrške SB UN, i bez odluke Srba raste oružana snaga.

“Tačijeve najave da će biti pogažen sistem garancija datih od strane SB UN mora da zabrine i UN ali i EU pa čak i NATO koji je dao garancije da se nikakve oružane snage neće pojavljivati na sjeveru KiM bez saglasnosti gradonačelnika četiri Srpske opštine”, navodi Vulin u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Nije slučajno, kaže, što u isto vrijeme (Bakir) Izetbegović pokušava da optuži Srbiju za genocid, u Makedoniji je uslov za formiranje vlasti osuda Srbije za 1912, u Bujanovcu se traži intervencija Albanije, a Tači najavljuje vojsku koja kao svog jedinog neprijatelja vidi Srbiju.

” Ovakve najave ostavljaju posljedice i ne mogu da prođu bez odgovora. Međunarodna zajednica bi morala da ispuni svoje obaveze u skladu sa rezolucijom 1244 i obezbijedi nesmetan život i mir na KiM”, poručio je Vulin, koji je i ministar za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije.

Jedan komentar

 1. Zanimljive cinjenice

  March 6, 2017 u 6:02 pm

  -Kosovo-

  -Srce Srbije, spremljeno za transplataciju u NATO.
  Zato sto su oni jaci, a Srbi se razumiju u politiku k’o Marica u nelinearne funkcije.

  -Ili kako Srbe najlakse natjerati da zaborave da nemaju ‘leba da jedu.

  -Najveci spomenik svih srpskih poraza kroz istoriju.

Preporučujemo

Hrvatska šalje dva Canadaira Crnoj Gori

Hrvatska Vlada održala je u četvrtak telefonsku sjednicu na kojoj je donijela Odluku o upo…