“SPRIJEČIĆEMO POKUŠAJ HDZ” Dodik na sastanku sa Srbima iz Federacije imao ISTI STAV

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa načelnicima opština Bosanski Petrovac, Glamoč, Grahovo i Drvar o položaju Srba u opštinama u Federaciji BiH i migrantskoj krizi.

FOTO: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Na sastanku je razgovarano i o najavi Kantonalnog odbora HDZ BiH Livno o obilježavanju 24 godine od navodnog oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara, kao i namjeri da se u Medenom Polju smjeste migranti.


Dodik je ranije rekao da se protivi odluci HDZ Livanjskog kantona koji pokušava da organizuje obilježavanje navodnog oslobođenje Drvara, te najavio da će biti tamo na dan kada je to zakazano.


– Spreman sam da budem dio onih koji će fizički sprečavati da bilo ko dođe u Drvar i obilježava na taj način taj dan – istakao je on.


Sastanku u Banjaluci, koji je održan u Administrativnom centru Republike Srpske, prisustvovali su i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram