Connect with us

Fudbal

Sport i humanost idu zajedno: Drugi Vaskršnji futsal turnir u Kneževu

Published

on

U Kneževu / Skender Vakufu je počeo drugi Vaskršnji futsal turnir, na kojem će učestvovati ukupno 25 ekipa podijeljenih u dvije starosne kategorije.

U kategoriji seniora nastupa 17 ekipa podijeljenih u četiri grupe, dok će u kategoriji veterana učestvovati 8 ekipa podijeljenih u 2 jednake grupe.

Uplata po ekipi iznosila je 150 maraka, a nagradni fond takmičenja je 4.500 maraka. Pobjednik će osvojiti 3.000 maraka, drugoplasiranoj ekipi će pripasti 1.000, dok će osvajač trećeg mjesta inkasirati 500 maraka.

Uporedo sa turnirom u futsalu u Kneževu / Skender Vakufu je počelo i “Humanitarno proljeće” u organizaciji “No Hate lokalnog tima”, u okviru kojeg će biti prikupljana sredstva za liječenje trogodišnje Sofije Mićević iz Banjaluke i trinaestogodišnjeg Milana Simetića iz Šekovića.

Trinaestogodišnji Milan Simetić iz sela Kalabače kod Papraće u opštini Šekovići od rođenja ima problema sa bubrezima koji su nedavno potpuno otkazali, a ugrožen je i rad jetre, pa mu je neophodna transplatacija ovih organa.

Za operaciju u Italiji neophodno je prikupiti 300.000 evra.

Trogodišnja Sofija Mićević iz Banjaluke boluje od akutne limfoblastne leukemije, a za prvi dio njenog liječenja u Americi bilo je potrebno skupiti 270.000 dolara.

Taj novac je prikupljen, ali za drugi dio liječenja potrebna su novčana sredstva od 540.000 dolara.

“Tokom projekta ‘Humanitarno proljeće’, ‘No hate lokalni tim Kneževo’ će se potruditi da svojim akcijama prikupi što više novca za liječenje Sofije i Milana. Sav prikupljeni novac tokom Humanitarnog proljeća biće podijeljen 50%-50% i tako uplaćen na račune Sofije i Milana. Kneževo, test humanosti je ponovo pred tobom! Budimo ljudi! Budimo humani!”, navode u “No Hate Lokalnom timu Kneževo”.

I posjetioci drugog Vaskršnjeg futsal turnira Kneževo 2017 moći će da učestvuju u prikupljanju sredstava za liječenje Sofije i Milana, s obzirom da sun a ulazu u sportsku dvoranu u Kneževu / Skender Vakufu postavljene kutije za donacije.

Organitzatori i sponzori turnira pozivaju Kneževljane, ali sve ostale ljubitelje sporta da u što većem broju dođu u sportsku dvoranu u toku takmičenja i uživaju u odličnom futsalu, al ii pomognu humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za liječenje Sofije i Milana.

Osvajač Prvog Vaskršnjeg futsal turnira “Kneževo 2016” je ekipa “Pekara Aleksa” predvođena futsal reprezentativcima BiH.

Sponzori Vaskršnjeg futsal turnira Kneževo 2017 su između ostalih: Motel “Kanjon”, Opština Kneževo, “Čistoća i Zelenilo” Kneževo i mnogi drugi.

(S.L.)

Advertisement

Popularno