Connect with us

Politika

Špirić: Niko na svijetu ne može zaštititi BiH od Mektića

Published

on

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić rekao je danas da mu je žao što ne postoji nijedna institucija na svijetu koja BiH može zaštititi od njenog ministra bezbjednosti Dragana Mektića i štete koju svakodnevno nanosi.

“Danas je ministar bezbjednosti BiH ponovo javno iznio laž o meni i mojim navodnim sastancima s poslanicima SDA. Nije tačno da sam u Lukavici, ni bilo gdje drugo, sjedio sa Asimom Sarajlićem i izvjesnim Čamdžićem kojeg uopšte ne znam. I kada se sastajem sa kolegama iz parlamenta radim to u institucijama, a nikakvih sastanaka ni formalnih ni kafanskih nije bilo”, rekao je Srni Špirić, koji je i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

On je dodao da je “mislio da se više neće osvrtati na neartikulisane izjave” Dragana Mektića, ali da mora, s obzirom da je Mektić na poziciji na kojoj se trenutno nalazi i da javno iznosi neistine.

“Ukoliko ministar bezbjednosti sa tim svojim ‘obavještajcima’ nije u stanju da uprati s kim ja sjedim u kafani, živo me zanima kakve je to onda krunske dokaze prikupio i poslao premijeru Srbije Aleksandru Vučiću. Mektić još nije svjestan na kakvoj se funkciji nalazi pa mu se stalno priviđa da ga neko smjenjuje odatle”, naglasio je Špirić.

Špirić je ocijenio Mektić najviše štete nanosi BiH, pa nije ni čudo što mnogi žele da on i ostane na poziciji ministra.

“Mektić zabavlja javnost i njegovi istupi već su u rangu rijaliti programa, ali upravo zbog te javnosti ne želim da dozvolim da iznosi laž o meni. Za početak ću ga demantovati, a kasnije i tužiti, bez obzira što je on već odavno degradirao i pravosudne i bezbjednosne institucije i narušio njihov kredibiltet do te mjere da građani više nemaju nikakvog povjerenja ni zaštite”, naglasio je Špirić.

On ponovio da ne reaguje zbog Mektića, koji nema bilo kakav kredibilitet, već zbog javnosti Republike Srpske, do koje mu je stalo. “Nema potrebe da mi rušimo Savez za promjene, njih najbolje ruši Mektić svojim javnim istupima”, poručio je Špirić.

Mektić je danas na konferenciji za novinare u Sarajevu rekao da se Špirić u Lukavici u jednom ugostiteljskom objektu sastao sa Asimom Sarajlićem, šefom Kluba posalnika SDA, i Elvirom Čamdžićem, savjetnikom bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, sa kojima je navodno razgovarano o “rušenju” Saveza z promjene i ulasku SNSD-a u vlast na nivou BiH.

Popularno