Connect with us

Politika

Španski ambasador: Zahvalni smo Srbiji jer nije poslala pismo EU

Published

on

Španija je zahvalna Vladi Srbije što u ovom trenutku ne poteže to pitanje, kako je već objasnio predsednik Aleksandar Vučić, rekao je španski ambasador

Španija je zahvalna Srbiji što nije predala pismo Evropskoj komisiji povodom njenog stava da se slučajevi Kosova i Katalonije ne mogu porediti, izjavio je španski ambasador u Beogradu Migel Fuertes Suares za današnju “Politiku”.

– Španija je zahvalna Vladi Srbije što u ovom trenutku ne poteže to pitanje, kako je već objasnio predsednik Aleksandar Vučić – rekao je španski ambasador.

Predsednik Vučić izjavio je ranije da je pismo gotovo, da ga je on već potpisao, ali da ga premijerka Ana Brnabić neće odneti u Brisel, već će biti dostavljeno kasnije, na molbu Španije, kako ne bi pogoršalo situaciju u toj zemlji.

Odlaganje slanja pisma Evropskoj uniji ne znači, međutim, da će predsednik i vlada odustati od insistiranja na odgovorima koje namerava da uputi Evropskoj uniji, a pre svega – kako Katalonija ne može, a samoproglašena nezavisnost Kosova i Metohije je mogla da se proglasi legalnom.

Brnabićeva, koja boravi u Briselu, izjavila je da je pismo pripremljeno, ali da ga nije donela, “na zahtev, na prvom mestu naših prijatelja iz Španije”.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Popularno