Connect with us

Ostali sportovi

Španović: Nepravda, zlato moje kad-tad

Published

on

LONDON – Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović poručila je da je nepravedno ostala bez zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Londonu.

Španović je na svojim profilima na Fejsbuku i Tviteru objavila da je uvjerena da joj u budućnosti neće izmaći svjetsko zlato, uz postavljenu sliku na kojoj se vidi kako ju je broj koštao velikog uspjeha. “Nepravda. Iz Srbije sam. Znam da je zlato moje, kad-tad”, napisala je Španović.

Nevjerovatnim raspletom Španović je ostala bez medalje, u šestoj seriji imala skok za zlato, ali joj se odlijepio broj prilikom skoka i ostavio trag u pijesku, pa je završila takmičenje na rezultatu iz druge serije 6,96 metara, na samo centimetar od bronze.

Atletski savez Srbije odmah je upitio žalbu na odluku, ali je ona kasnije odbijena, što je izazvalo žustru reakciju prvog čovjeka srpske atletike Veselina Jevrosimovića.

“Sramotno suđenje ženskog skoka u dalj na SP u Londonu. Odluka je doneta isključivo na osnovu video snimka. Ivana je za nas svetska šampionka”, objavio je na Tviteru Jevrosimović.

Zlatna medalja pripala je Amerikanki Britni Ris (7,02 metara), srebro Ruskinji Dariji Klišinoj (7,00), a bronza Tijani Bartoleti iz SAD (6,97)

Izvor: Tanjug

Popularno