Connect with us

Politika

Slijedi preispitivanje međustranačkih odnosa na nivou BiH

Published

on

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Mirko Šarović izjavio je danas u Sarajevu da je sigurno da će nakon odluke Međunarodnog suda pravde u Hagu da odbije zahtjev za reviziju presude protiv Srbije stranke koje učestvuju u vlasti na nivou BiH preispitati svoje odnose.

 

“Vlast na nivou BiH će funkcionisati i srpske stranke, ma koje bile, nikada se neće odreći svoje trećine učešća u vlasti BiH”, rekao je Šarović novinarima ističući da to kakvi će odnosi biti između stranaka zavisi od stranačkih lidera.

On je konstatovao da su se obistinile tvrdnje i stavovi predstavnika iz Republike Srpske da je pokretanje revizije presude, odnosno ponovno podizanje tužbe protiv Srbije, politički avanturizam koji šteti BiH.

“Vjerovatno će imati implikacije i na regionalnu saradnju”, rekao je Šarović ocijenivši da je dobro što je sud u Hagu brzo donio odluku i što je sva ova priča relativno brzo završena.

Šarović je uvjeren da postoji šansa da se BiH u 2017. godini vrati u normalan kolosijek i da ova godina ne bude izgubljena, posebno kad je riječ o evropskom putu BiH.

“To neće biti jednostavno, mnogo toga lošeg je učinjeno, štetu možda ne možemo ni izmjeriti”, zaključio je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Međunarodni sud pravde u Hagu odbacio je juče zahtjev za reviziju presude po tužbi protiv Srbije, koju je podnio Sakib Softić, uz obrazloženje da ga nisu podnijele nadležne institucije BiH.


Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iPhone i društvenih mreža Facebook, Twitter.Popularno