Connect with us

Gamezone

Slavni fudbaler pobedio League of Legends na sudu (VIDEO)

Published

on

Odšteta koju će Riot Games morati da plati biće velika. Mislimo, baš velika!

Edgar Davids, holandski fudbaler, koji je tokom karijete igrao za Ajaks, AC Milan, Juventus, Barselonu i Totenhem, tužio je Riot Games i njegovu igru League of Legends, u kojoj se pojavio Striker Lucian, lik, koji neodoljivo podseća na njega.

Konstitucija, boja kože, dredovi, sportske naočare, agresivan stil – sve su to odlike koje su mnoge igrače LoL-a asocirale baš na Edgara Davidsa, a to je u jednom od tvitova iz 2014. godine, koji je sad obrisan, tvrdio i Riot Games. Edgar Davids tužio je kompaniju za zloupotrebu njegovog lika i načina igre, kao i za obmanu javnosti, za šta je tražio i odštetu.

 

Sud je vrlo brzo konstatovao očigledno i presudio u korist Edgara Davidsa, uz obrazloženje: „Lik Striker Lucian je toliko sličan Edgaru Davidsu – tamna koža, sportska građa, agresivan stil, crni dredovi i karakteristične naočare – pa ljudi nalaze da je to ista osoba“.

Visina odštete biće odlučena kad Riot Games otkrije koliko je League of Legends igra zaradila dosad, pa se već zna da suma koju će Edgar Davids tražiti/dobiti sigurno neće biti mala, navodi Daily Mail.

(Mondo.rs)

Popularno