Connect with us

Tenis

Sharapova neće pozivnicu, igra kvalifikacije za Wimbledon

Published

on

Maria Sharapova, trenutno 211. igračica svijeta, spremna je da igra kvalifikacije za Wimbledon, prije nego da od organizatora zatraži specijalnu pozivnicu.

30-godišnja Ruskinja koja je početkom nedjelje ostala bez wild carda za Roland Garros, želi da se preko tri kvalifikacione runde domogne mjesta u glavnom žrijebu, kako bi zavisila samo od sebe.

Sharapova se vratila na teren u aprilu na turniru u Stuttgartu poslije 15-mjesečne suspenzije zbog dopinga, ali u međuvremenu nije uspjela da se “popne” dovoljno visoko na WTA listi kako bi automatski ušla u glavni žrijeb, pošto nije stigla do polufinala turnira iz Premier serije u Rimu (predaja Mirjani Lučić-Baroni u trećem kolu).

“Imajući u vidu da sam od povratka popravila ranking na prva tri turnira, takođe ću igrati i kvalifikacije za Wimbledon, odnosno neću zatražiti specijalnu pozivnicu za glavni žrijeb”, navela je Sharapova na svom sajtu.

Sharapova je u četvrtak dobila pozivnicu za turnir u Birminghamu, koji se održava dvije nedjelje prije Wimbledona.

Najmlađa šampionka u historiji Wimbledona, u ženskoj konkurenciji u Open Eri, očigledno ne želi ništa da prepusti slučaju, dok je poslije niza napada bivših i aktuelnih igrača i igračica – koji su je uglavnom nazivali varalicom – WTA stala je u njenu odbranu.

Kako su naveli, WTA smatra da su organizatori Roland Garrosa bez ikakvog osnova dodatno kaznili Sharapovu, ističući da kao organizatori nemaju pravo na dalje sankcije.

Nezvanično prvenstvno svijeta, 131. izdanje najčuvenijeg teniskog turnira na programu je od 3. do 16. jula.
(Vijesti.ba)

Popularno