Seizmolozi napravili ZANIMLJIV VIDEO: Od 22. marta Zagreb se tresao čak HILJADU PUTA

Zanimljiv video objavila je Seizmološka služba Hrvatske na svom Jutjub kanalu. Oni su pokazali sve potrese koji su zatresli zagrebačko područje od 22. marta.

FOTO: Antonio Bat/EPA - EFE

Do sada je nakon 22. marta zabilježeno oko 145 potresa koje su osjetili građani (magnitude iznad 1.3), dok su seizmolozi zabilježili još oko 850 potresa magnituda manjih od 1.3

Podsjećanja radi, potres te nedjelje zatresao je Zagreb, ali i okolinu u šest sati i 24 minute. Bio je jačine 5,5 stepeni po Rihteru, a uzrokovao je veliku štetu i odnio jednu žrtvu.

– Na poveznici možete vidjeti filmić koji prikazuje epicentre potresa magnitude veće od 0.6 koji su se dogodili u periodu od 22. marta do 14. travnja 2020. godine. Kružići su proporcionalni magnitudi potresa. (Vrijeme na filmu je prikazano u UTC vremenu (eng. Coordinated Universal Time), koje je do ljetnog računanja vremena 29. marta jedan sat, a nakon toga dva sata manje nego u Hrvatskoj).


Do sada je nakon 22. marta 2020. zabilježeno oko 145 potresa koje su osjetili građani (magnitude iznad 1.3), dok su seizmografi zabilježili još oko 850 potresa magnituda manjih od 1.3 – stoji u opisu videa, piše 24sata.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram