Connect with us

Zabava

SEDAM GREŠAKA koje SVAKA od nas pravi kada čupa obrve

Published

on

Ako želite da izdužite lice, podmladite ga ili ulepšate, šminkeri i kozmetičari preporučuju da sredite obrve

Bilo da preferirate tanke lukove ili guste linije koje su sada ponovo u trendu, morate znati da vešto rukujete pincetom.
1. Nepravilan luk
Mnoge dame preteruju sa lokacijom vrha luka obrva, odnosno on počinje preblizu korena nosa. Da bi pogodili optimalno mesto poslužite se ovim trikom: uzmite belu olovku za oči pa povucite zamišljenu liniju od vrha nosa do zenice oka – mesto gde olovka dotiče obrve trebalo bi da bude najviša tačka vaših lukova.
2. Prekratke obrve
Istu olovku pomaknite od vrha nosa do ruba očiju – gde završava rub olovke tu bi trebao biti i kraj luka. Mnoge žene zaboravljaju da naprave ovaj jednostavan test, što dovodi do prekratkih obrva koje vizualno povećavaju obim vašeg lica i čine ga bucmastijim.
UBICE PODOČNJAKA! Namirnice koje uklanjaju crne krugove oko očiju!
3. Čupate od kraja prema unutrašnjosti
Brojne žene započinju proces čupanja obrva na kraju luka, pa čupaju prema početku uz koren nosa. Kozmetičari savetuju da krenete od sredine, gde obično ima najviše dlačica.
(VIDEO) NIKAD NAM IH NIJE DOVOLJNO! Trikovi za čišćenje cipela!
Od sredine krećite prema kraju luka, a na kraju se posvetite samom početku obrve. Ova taktika će osigurati da napravite manje grešaka, odnosno da počupate obrve na prirodniji način.
4. Koristite uvećavajuće ogledalo
Ako ne vidite dlačice u običnom ogledalu, neće ih videti ni vaše prijateljice. Korišćenje ogledala sa lupom možda će vam olakšati potragu za onim sitnim dlačicama, ali će povećati i celo područje obrva i zbuniti vas koliko zapravo dlačica morate iščupate.
5. Čupate više od jedne dlake odjednom
Čupanje obrva nije aktivnost koju bi trebalo raditi u žurbi. Ako želite nadoknadite vreme povlačenjem više od jedne dlačice pincetom, verovatno ćete iščupati neku dlaku koju niste želele i tako ćete napraviti rupicu u savršenom luku.

Popularno