Connect with us

Auto moto

Sebastijan Fetel: Mogu do titule šampiona

Published

on

Četvorostruki svjetski šampion i vozač Ferarija Sebastian Fetel uvjeren je da može osvojiti titulu ove sezone i vratiti naslov u Maranelo.

Nijemac kaže da je veoma zadovoljan ovogodišnjim bolidom, te da osjeća da je cijela struktura Ferarija pozitivno napredovala. Na pitanje misli li da može osvojiti titulu ove godine s Ferarijem nije puno razmišljao.

“Da, naravno da mislim da mogu osvojiti titulu svjetskog šampiona. Ne bih ni ulazio u bolid da to ne mislim”, rekao je Nijemac.

Ferari je pokazao impresivnu formu kroz dvije sedmice predsezonskog testiranja u Barseloni i zauzeo prva mjesta na tablicama najbržih vremena. Kako se čini, italijanski tim bi ove godine mogao ugroziti Mercedes, koji nije izgledao tako dominantno kao proteklih sezona na testiranju. Fetel je na pitanje o Ferarijevoj formi ostao rezervisan i nije htio da otkriva puno detalja.

“Sve što mogu reći je da vlada odlična atmosfera u ekipi, svi rade za sve. Trenutno je nemoguće bilo šta predvidjeti. Čak i testiranje u Barseloni ne znači ništa, možda samo mali uvid u to gdje ste u odnosu na ostale. Pravo stanje znaćemo tek nakon tri ili četiri trke. U Formuli 1 samo su rezultati bitni”, dodao je on.

Start nove sezone je naredne sedmice u Australiji, kada se 26. marta vozi trka u Melburnu.

Mercedes na udaru

Mercedesova ekipa u Formuli 1 u ovogodišnjem prvenstvu neće na svojim bolidima nositi poruku podrške Mihaelu Šumaheru, koji se oporavlja od teških povreda nakon pada na skijanju u decembru 2013. Mercedes je na svoje bolide tada stavio poruku “Keep fighting, Michael” (Nastavi da se boriš) i tako je bilo sve do ove sezone. Iz njemačkog tima su kazali da ta rečenica neće biti na “srebrnim strijelama” i da žele da oslobode mjesto za druge poruke, što je razljutilo brojne Šumijeve fanove.

Popularno